Kontaktlinser

Gustav Brinkby blir föreläsare för medicinska kontaktlinser

Från och med december 2018 kommer Gustav Brinkby utbilda optiker i Skandinavien om medicinska kontaktlinser.

Behovet av medicinska kontaktlinser är stort och det finns en grupp patienter som är i behov av specialkontaktlinser. Exempel på detta kan vara torra ögon, dyatrofier av hornhinna och irreguljär hornhinna.

Bidrag glasögon och kontaktlinser 0-19 år

glasögonbidrag

Från den 1 mars har barn och ungdomar från 8 år till och med 19 år rätt till bidrag för glasögon och kontaktlinser. Bidraget kan sökas från den 15 maj för glasögon eller linser inköpta efter den 1 mars.

Undersökning hos barn utförs oftast med s.k.
samsynsanalys. Läs mer om detta här.

Dessutom - Hos oss hittar du glasögon i alla prisgrupper. För dig med kontaktlinser erbjuder vi
LinsBoxen och även reduceras kostnaden med bidraget.

Läs mer om bidraget på länken nedan:
www.1177.se

Optikmässa & höstens nyheter!

nike_zlatan

Under sista helgen i augusti har vi varit på Optikmässa i Stockholm! Höjdpunkten för mässan var glasögon och solglasögonens mode för höstens och vintern! Nya färger, former, material och funktioner! Det blir en minst sagt intressant höst och vinter!

Det bjöds också på nyheter för kontaktlinsanvändare, ny instrumentering för oss optiker som erbjuder bättre möjlighet att upptäcka ögonförändringar. Dessutom var Gustav Brinkby delaktig som föredragshållare i en workshop om nya högkvalitativa progressiva glas.

Välkomna till en spännande höst och vinter..!


Vi söker testpiloter!


banner_37

Vi söker nu dig som testpilot för en ny progressiv endagslins. Ett perfekt komplement till glasögon vid träning & sport, sommar & bad eller under motorcykelhjälmen.

Torsdag den 22 maj mellan 12-19 är du välkommen in för att testa linsen. Väljer du att gå vidare bokar vi upp en tid för anpassning och kontroll.

Välkommen!

Orthokeratologi-teknik påväg till Holms Optik

Är du närsynt och vill slippa linser och glasögon, utan laserbehandling eller operation? Då är Ortho-k något för dig. Behandlingen görs med något hårdare kontaktlinser som används när man sover för att ändra på hornhinnans yttersta lager. Detta ändrar ljusets riktning och gör att du blir rättsynt under dagen.

Orthokeratologi, eller Ortho-K, är en temporär och reversibel formändringsprocess av hornhinnans yttersta lager, epitelet. Med reversibel menas att formändringen inte är bestående utan att hornhinnan återgår till sin ursprungliga form om behandlingen avslutas.

Är du intresserad och vill bli satt i lista för att testa denna behandling, hör av dig till oss!

Uppdatering 2013-12-05
Vi är nu i fullgång med de första patienterna för behandling. Läs mer om Ortho-K här.

Testpiloter sökes

Vill du hjälpa oss att testa en helt ny endagslins? Smartson söker nu 800 aktiva testpiloter i Sverige, Norge och Danmark som får prova MyDay™ från CooperVision kostnadsfritt under 30 dagar.

863654

Som testpilot för MyDay™ vill vi att du bedömer linsernas komfort, upplevd skärpa och användarvänlighet i din vardag. Hur går det till? De utvalda testpiloterna får en värdecheck som används hos osst. På plats hos oss genomförs en syn- och ögonundersökning samt utprovning av linserna.

Vill du bli testpilot?
Ansök här
OBS!
Ansök senast 18 oktober!

Tävling - Vinn en cykel!

cykel1

Se till och boka tid för att prova nya Biotrue 1-day.
Då har du möjligheten att vinna en cykel, som står i vår butik. Du är med i utlottningen när du har fått testat, gett din åsikt och svarat på några frågor om nya Biotrue 1-day.

Beställ tid
direkt här eller på 042-135447.
Holms Optik - Drottninggatan 7, Helsingborg - 042-135447 - www.holmsoptik.se - © 2018 Holms Optik Kontakta oss