Ibland behövs specialoptik. Vi kan det och erbjuder det.

Det finns tillfällen då vanlig optik inte fungerar optimalt. Det kan vara allt ifrån att man behöver speciella glasögon för att utföra sitt yrke till att man har en synnedsättning som kräver speciella lösningar.

ML Night Cover
Många har problem med bländning vid bilkörning på natten och då framförallt från det blåaktiga ljuset från de nya moderna ljuskällorna som finns i bilar, bland annat LED. Dessutom blir en del personer mer närsynta i mörker (nattmyopi).

ML Night Cover har följande egenskaper:
> En speciell filterfärg som filtrerar bort det mest intensiva blåa ljuset från strålkastarna men släpper igenom så mycket av resterande ljus som möjligt.
> Är utformad som ”hang-on” vilket innebär att den vilar på bågens övre del
> Finns att gå med korrektion för ev. s.k. ”nattmyopi”.
> Har alltid antireflexbehandling för maximal ljustransmission och reduktion av störande reflexer
> Har en svag gulaktig filterfärg som också kan vara mycket bekvämt vid måna andra aktiviteter.


Filtersolglasögon
De flesta som skaffar ett par solglasögon tittar främst på hur bågen ser ut. Det är minst lika viktigt (om inte viktigare) att verkligen välja rätt glas i bågen som ger bäst syn för ett specifikt användningsområde.

Den stora skillnaden på filtersolglasögon och solglasögon är att Filtersolglasögon filtrerar bort oönskat ljus medan solglasögon tar bort en viss del av allt ljus. Man kan jämföra det med ett avancerat hörselskydd som tar bort enbart buller men släpper igenom annat ljud (Filtersolglasögon) med hörselskydd som dämpar allt ljud (solglasögon).

Dessutom kan du med Filtersolglasögon välja vilket ljus som du vill filtrera bort (det vill säga, välja vilket ljus som är ”buller”), vilket är mycket viktigt. Vad man uppfattar som störande är nämligen högst individuellt.

Hobbyglasögon - ML Bino
Glasögon som gör det möjligt att se små detaljer men ändå ha båda händerna fria.

Ibland behöver man ha saker förstorade men vill ändå ha båda händerna fria. Då fungerar inte riktigt klassiska förstoringsglas. ML Bino är den perfekta produkten för dig som vill kunna se riktigt bra på nära håll med förstoring skapad av att hålla ett kort arbetsavstånd.

Om man behöver hålla ett kort avstånd för att se små detaljer kan det bli jobbigt med traditionella läsglasögon pga att ögonen behöver riktas inåt så mycket. ML Bino kompenserar detta genom att ha en prismakorrektion som avlastar ögonen. På det här sättet kan du se tydligt och bekvämt med båda ögonen ner till ett avstånd på ca 10 cm.

Har du själv önskemål och tankar om det går att lösa ditt synproblem - tveka inte kontakta oss!

Gå gärna in på Multilens hemsida - www.multilens.se - här hittar du fler lösningar som vi tillhandahåller.


Holms Optik - Drottninggatan 7, Helsingborg - 042-135447 - www.holmsoptik.se - © 2018 Holms Optik Kontakta oss