Glasögon för närseende
Det finns många möjligheter att få hjälp att se bättre på nära håll. Gemensamt för alla hjälpmedel är att de förstorar det man vill se på något sätt.

Det de flesta omedelbart tänker på när det gäller förstoring är förstoringsglas. Men med ML Bino gör det möjligt att ha texten närmre, vilket skapar en förstoring.

ML Bino är starkare läsglasögon med specialoptik för bättre synkomfort. Genom att titta på något på kortare avstånd kommer bilden på näthinnan att bli större. Detta är användbart såväl för hobbyarbete som när ögonen på grund av synnedsättning behöver det. ML Bino har inbyggd prismatisk effekt, som gör att ögonen inte ansträngs så mycket som normalt är fallet när man tittar på så nära håll. Det är alltså möjligt att använda båda ögonen utan ansträngning trots det korta avståndet.

AMD Comfort
Bättre synkvalitet, bättre kontrastseende och fullt UV-skydd

En nyutvecklad lins – AMD Comfort - erbjuder personer med åldersförändringar i gula fläcken en klart förbättrad synkvalite. En speciellt framtagen filterfärg erbjuder bästa möjliga skydd mot skadligt UV-ljus vilket ökar komforten och skyddar ögonen.

AMD Comfort-filtret reducerar en stor mängd av det kortvågiga blåa ljuset vilket ytterligare ökar komforten samtidigt som tillräckligt mycket släpps igenom för att behålla färgseendet, vilket är viktigt för behagligt seende. Glasets design skapar en förstoring vilket gör att fler synceller på näthinnan aktiveras. Det här ger en ökad förmåga att urskilja små detaljer vilket kan vara avgörande om man kan läsa en text eller inte.

Förstoringsglas
Det finns uppsjö varianter av förstoringsglas, för alla typer av behov. Olika storlekar, olika förstoringsgrad, med eller utan ljus, olika färgtemperaturer (olika ljusfärger), bordsluppar eller fickluppar, anpassade för att skriva eller bara läsa, utbytbara förstoringslinser, etc... Vad behöver du? Vi kan erbjuda det mesta.

Vilken typ av förstoringsglas man bör ha beror på många olika faktorer, bland annat vilken förstoringsgrad du behöver men också när du ska använda den. Det kan vara olika om man behöver ett stabilt bordsförstoringsglas eller ett handhållet som man lättare kan ta med sig eller om man vill ha en liten smidig lösning att ha i fickan. Finns både med belysning och utan.
Har du själv önskemål och tankar om det går att lösa ditt synproblem - tveka inte kontakta oss!
Holms Optik - Drottninggatan 7, Helsingborg - 042-135447 - www.holmsoptik.se - © 2018 Holms Optik Kontakta oss