Se bra utan glasögon, kontaktlinser eller laserbehandling..

Ortokeratologi, eller Orto-K (även kallat nattlinser) är en temporär och reversibel formändringsprocess av hornhinnans yttersta lager, epitelet. Med reversibel menas att formändringen inte är bestående utan att hornhinnan återgår till sin ursprungliga form om behandlingen avslutas.
                                       
Med modern teknologi och utbildning inom området är det nu möjligt för oss att noggrant och exakt undersöka hornhinnans form samt att kunna beräkna kontaktlinser med en form som på ett kontrollerat och säkert sätt kan ge de önskade effekterna på ögats brytkraft. Orto-K har härigenom blivit ett säkert alternativ till kirurgisk behandling av närsynthet.

Genom att sova med linserna sker förändringsprocessen medan man sover och man har en bra synskärpa på dagtid utan att använda vare sig glasögon eller kontaktlinser.Linserna används varje natt eller i vissa fall färre nätter för att bibehålla stabil synskärpa. Avsikten med Orto-K är att slippa kontaktlinser eller glasögon under den vakna tiden.

Orto-K, som i vissa fall även kallas nattlinser, är många gånger idealiskt för sportutövare eftersom risken att tappa linser under sportutövandet inte finns. Andra som kan dra fördelar av Orto-K är t.ex. personer som arbetar i smutsig eller dammig miljö eller i miljö med lösningsmedel. Personer som lider av pollenallergi kan ofta använda Orto-K utan problem även under allergiperioderna.

KONTROLL PÅ NÄRSYNTHETEN
Man har sett att det finns tydliga indikationer på att barn och ungdomar som behandlas med ortokeratologi utvecklar närsynthet i betydligt mindre grad än med andra korrektionsmetoder.

Holms Optik - Drottninggatan 7, Helsingborg - 042-135447 - www.holmsoptik.se - © 2018 Holms Optik Kontakta oss