Dags att testa kontaktlinser?

Hos oss arbetar vi mycket med kontaktlinser. De kan bäras av nästan alla människor och har många fördelar. Du slipper immiga glasögon, lättare rörelser vid sport och fritid och de är inte i vägen vid situationer som man varje dag råkar ut för.

LINSUNDERSÖKNING

För dig som är helt ny kallar vi detta nytillpassning. Här görs en noggrann undersökning och vi går genom vilka alternativ med kontaktlinser som passar dig bäst. Därefter sker tillpassning, hantering och skötsel och återbesök.

LINSBOXEN

De flesta som har kontaktlinser hos oss har LinsBoxen. Ett helt fantastiskt system där du får dina kontaktlinser i brevlådan regelbundet varje månad. Men, det bästa av allt, du får besöka oss hur mycket du vill. Allt till en mycket konkurrenskraftig månadskostnad

SPECIALKONTAKTLINSER

För dig som har torra ögon, oregelbunden astigmatism, ärrbildning på hornhinnan eller keratoconus använder vi oss av specialkontaktlinser. Dessa kan både vara mjuka och stabila.

Boka tid direkt! Det tar bara en minut.

Linsundersökning och linser

Hemligheten att lyckas

Hemligheten att lyckas handlar om erfarenhet, kompetens och instrumentering. Hos oss mäts din hornhinna med topografi varpå vid får din exakta kurvatur av ögats främre del. Detta avgör hur linser sitter och hur bra du kommer se. Det är tillsammans med ditt synfel och dessa mått som avgör vilka kontaktlinser som är lämpligast.

ENDAGSLINSER

En ny lins varje dag. Bekvämt och du slipper vätskor och hantering med rengöring. Finns både till vanliga synfel, astigmatism och progresiv typ.

PROGRESSIVA KONTAKTLINSER

Finns i olika typer av design. Inte alls byggda som vanliga progressiva glasögon utan oftast uppbyggd runt hur vår pupill reagerar mellan avstånd och nära håll. Finns i endags och månads-alternativ.

2-veckors / MÅNADSLINSER

En lins som bärs från 2 veckor till 30 dagar, dagtid eller dygnet runt. Finns i de flesta styrkor och variationer.

SPECIALKONTAKTLINSER

För dig med mer avancerade synfel kan en halvårslins vara lämpligast. Även stabila sklerala kontaktlinser kan ge betydligt bättre komfort och seende.