Medicinska kontaktlinser för torra ögon, oregelbunden hornhinna och keratoconus

Till skillnad från massproducerade kontaktlinser kan vi också tillpassa skräddarsydda kontaktlinser. Både mjuka och stabila. För sjukdomsrelaterade åkommor klassar vi dessa kontaktlinser för medicinska kontaktlinser.

Olika typer av medicinska kontaktlinser

Den vanligaste orsaken till medicinska kontaktlinser hos oss är keratoconus eller oregelbunden hornhinna. Men det kan även vara aktuellt för dig som fått synfel igen efter laserbehandling, skador på hornhinnan eller torra ögon.

Mjuka specialkontaktlinser

I vissa fall är det lämpligast med en mjuk specialkontaktlinser. Det kan t.ex vara om du har en jämn men kupigare eller flackare form på hornhinnan än normen. På detta sett kan vi styra kurvorna så att passformen, stabiliteten och synskärpa blir optimal.

Stabila corneal-linser

Vi har sedan många år tillbaka arbetat med stabila corneallinser. Detta var mycket vanligare förr men finns än i dag. Främst är det tidigare patienter som trivs mycket väl med denna typ. Vi är vana vid dessa typer av bärare och kan kontrollera och tillpassa dessa.

sklerala kontaktlinser

Den senare typen av sklerala kontaktlinser har många användningsområden. De främsta är keratoconus, PMD eller oregelbunden astigmatism. Hos oss tillpassar vi dagligen patienter med sklerala eller minisklerala kontaktlinser. Optiker Gustav Brinkby föreläser också om sklerala kontaktlinser för optiker.

Boka tid direkt! Det tar bara en minut.